High tech machines op emplacement Roosendaal

Locatie

Bosstraat 24
4704 RL
Roosendaal

Openstelling

15 & 16 September

Te zien en te doen

Openstelling project of gebouw, Rondleiding, Tentoonstelling

Faciliteiten

Binnen, Buiten, Catering, Kinderactiviteiten, Overdekt, Sanitair
p

Organisatie

Swietelsky Rail Benelux,
Dual Inventive, ATR Group, Smart Dimensions,
Hamer Infra, Brouwer Technology, DeWitte, RailCargo

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september van 10.00 tot 15.00 uur vinden de landelijke raildagen plaats. Bij de monumentale loc loodsen aan de Bosstraat 24 in Roosendaal kunt u deze dagen komen kijken en ervaren hoe boeiend, duurzaam, innovatief de railsector is. Spooraannemer Swietelsky Rail Benelux presenteert zich daar met een aantal partners zoals Dual Inventive, ATR, Smart Dimensions, Hamer Infra, Brouwer Technology, DeWitte met als insteek het grote publiek kennis te laten maken met het complete traject van spoorbouw en -vernieuwing. Een unieke ervaring, want door veiligheidsmaatregelen is het betreden van een bouwlocatie en het bekijken van werkzaamheden aan het spoor normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.
Programma
Op het terrein heeft Swietelsky samen met de partners een soort van festival opgebouwd. Zo zijn er meerdere ‘stations’ die u kunt bezoeken, zoals het infraplein, technologieplein, een demonstratie thermietlassen en het monumentale seinhuisje. Maar u kunt ook meerdere indrukwekkende machines bekijken die worden gebruikt bij werkzaamheden aan het spoor en uitleg krijgen over hoe deze fabrieken op wielen werken. Op zaterdag 16 september wordt door Swietelsky aan het spoor ter hoogte van het station van Roosendaal gewerkt. Op basis van inschrijving kunt u dan onder begeleiding een bezoek brengen aan de werkzaamheden. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven voor jong en oud.

Praktische informatie

  • De toegang tot het event is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt zich op zaterdag ter plekke aanmelden voor een bezoek aan de werkzaamheden.
  • U kunt uw auto parkeren op P1 bij het Atik Stadion in Roosendaal. Dit terrein biedt voldoende parkeerplaatsen. Vanaf dit terrein kunt u een pendelbus nemen naar het eventterrein (busrit duur ongeveer 4 minuten). In verband met de veiligheid adviseren wij gebruik te maken van deze bus en niet zelf naar het eventterrein te lopen.
  • Voor mindervaliden hebben wij een aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het eventterrein (P2 – Bosstraat 24). Maar deze zijn alleen beschikbaar voor mensen die beschikken over een invalidenparkeerkaart.
  • Komt u op de fiets? Dan kunt u uw fiets op het eventterrein parkeren.
  • Komt u met het openbaar vervoer? Dan kunt u op het station de passerelle oversteken naar het Atik Stadion en ook vanuit hier de pendelbus nemen.
  • We maken het eventterrein zo goed mogelijk begaanbaar. Maar het is een blijft een spooremplacement dus houd daar rekening mee als u met kinderen, ouderen of minder validen komt.

Ook interessant?