Dura Vermeer Railinfra, thuis op het spoor

Locatie

Soesterweg 244
3812 BH  Amersfoort

Openstelling

15 September

Te zien en te doen

Tentoonstelling

Faciliteiten

Buiten, Catering, Rolstoelvriendelijk, Sanitair
p

Organisatie

Dura Vermeer Railinfra

Dura Vermeer Railinfra is als geen ander thuis op het spoor.

Nieuwe railinfrastructuur wordt aangelegd en bestaande sporen voor tram, metro en trein worden onderhouden. Dit omvat alles eromheen: van wissels tot perrons en van seinen tot bovenleidingen. Het vereist samenwerking, en de klus wordt altijd met elkaar geklaard.

Een van de mooie projecten van Dura Vermeer Railinfra is de Wisselvernieuwing Amersfoort Oost. Aan de oostkant van station Amersfoort worden de wissels verwijderd en vervangen in opdracht van ProRail. Deze wissels zijn rond de dertig jaar oud en toe aan vervanging. In plaats van alle wissels één op één weer terug te leggen, komen er een stuk minder wissels terug: van 55 naar 41 wissels. Naast de wisselvernieuwing worden de sporen ontknoopt en wordt de spoorbeveiliging vernieuwd. Zo wordt het spoor rond het station minder storingsgevoelig en kunnen treinen straks met hogere snelheid het station binnenkomen en vertrekken.

Wil je meer weten over het werken bij ons? Kom dan op 15 september tussen 10.00 en 15.00 uur bij ons langs op het voorterrein van Railcenter in Amersfoort.

 

Ook interessant?