Alstom Maintenance depot Rotterdam

Locatie

Blindeweg 17
3088 KB Rotterdam

Openstelling

15 & 16 September

Te zien en te doen

Interactief, Openstelling project of gebouw

Faciliteiten

Binnen, Buiten
p

Organisatie

Alstom

Ervaar de trein-, onderhoud-, digitalisatie- en spoorbeveiligingswereld bij Alstom

Op 15 en 16 september opent Alstom tussen 10.00 en 15.00 uur haar deuren om de wereld van de railindustrie te verkennen. Om alvast een voorproefje te geven hebben we een paar highlights van het evenement op een rijtje gezet:

  • Een tiental aan diverse treinen worden tentoongesteld, met als klap op de vuurpijl, de allernieuwste ICNG!
  • Je gaat een een ronde maken door het onderhoudsdepot waarbij je kennis maakt met alle facetten van treinonderhoud en digitalisatie door middel van tentoonstellingen en interactieve presentaties.
  • Er zijn demonstraties van de blustrein en wielen draaibank.
  • Ervaar een treinbeveiligingssimulator.
  • Leuke activiteiten voor kinderen, waaronder een speurtocht.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de Raildagen! Laten we samen aftellen naar dit evenement.

ProRail laat samen met Alstom een demonstratie zien van de blustrein, deze is opgesteld op het Alstom terrein. Een demonstratie van de blustrein is altijd in combinatie met een bezoek aan het Alstom depot.

Omdat onze locatie minder goed te bereiken is met het openbaar vervoer zijn er door het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum (ROVM) pendelbussen beschikbaar gesteld. Vanaf het metrostation Slinge zal er elke 15 minuten een gratis bus vertrekken richting de Blindeweg. Mocht je van de bus gebruik willen maken, zorg dan dat je ongeveer 20 minuten voor jouw tijdslot bij Station Slinge aanwezig bent. De rit richting de Blindeweg zal in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Om het voor iedereen een veilig en aangenaam bezoek te maken is een registratie vooraf verplicht. Meld je daarom aan via deze link.

Ook interessant?